6 moduri pentru a avea un copil fericit la școală

May 5, 2017

Cei mici își petrec o mare parte din timp la școală, iar de aceea este necesar să se bucure de cele mai bune condiții.

Din:

 

  1. Profesori inspiraționali

O materie se învață cel mai plăcut cu un mentor care are darul poveștilor și știe nu doar să insufle plăcere micilor școlari, dar și să aibă capacitatea de a explica clar răspunsurile pentru toate nelămuririle celor mici.

  1. Colegi care se transformă în prieteni

Încurajează-i pe copii să se împrietenească cu colegii lor de școală, cu care oricum petrec o bucată bună din zi. Cheamă-i la tine acasă să-și facă temele împreună și organizează după-amieze plăcute pline de jocuri inteligente: Scrabble, Go sau Dixit!

  1. Exerciții interactive

Cel mai frumos e ca de la o generație la alta temele celor mici să devină mai aplicate și paginile întregi de exerciții să se transforme în exemple cât mai practice și distractive. Cu asta îi poți ajuta și tu prin: repetat lecția pe roluri, pauze de joacă împreună și o listă a activităților aranjată ordonat, dar vizibil deasupra biroului.

  1. Activități extra-curiculare

E important ca pe lângă română, mate și engleză să-i încurajezi pe copii către activități care pot deveni noile lor hobby-uri și, mai târziu, parte din stilul lor de viață. Așa că sfătuiește-i să nu rateze orele de sport, de desen sau cele de educație civică.

  1. O clasă frumoasă

Mediul de învățat trebuie să fie luminos, mereu aerisit, cu bănci și scaune noi și decorat într-un mod care îi stimulează pe micuți.

  1. O clădire curată

Școala e locul de joacă al celor mici, așa că e normal ca instuția să fie construită în conformitate cu normele de siguranță, să fie mereu curată și utilată cu funcționalitățile necesare tuturor orelor de studiu.

Ei bine, cu ultimele două puncte încercăm și noi să ajutăm. Uite ce facem noi, Patru Mâni,  prin campania Filantropi. De patru ani vrem să îi ajutăm pe copiii din toată țara să aibă o școală cât mai frumoasă, demnă de visurile lor.

Mai ai timp până pe 15 mai să înscrii în campania Filantropi o școală, o grădiniță sau un spital pentru copii din comunitatea ta care crezi că are nevoie de ajutorul nostru.

 

SHARE
Articole relevante
01.11.21
În perioada 1 Noiembrie – 30 Noiembrie 2021 în rețeaua Dedeman te bucuri de promoția 7 + 1 GRATIS la produsul Primus Adeziv Exterior 25kg. Primus Adeziv [...]
16.12.14
„Mulțumim încă odată tuturor celor care au cumpărat și vor cumpăra produsele noastre, ajutându-ne astfel să ajutăm. Făcând asta, fiecare s-a transformat într-un exemplu pentru [...]
16.01.15
Vești bune: renovările la Grădinița Semenic, din Reșița, și la Școala numărul 10 din Botoșani sunt gata!
05.02.15
Regulamentul campaniei promotionale „Punem un sac de la noi pentru tine”